e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2022

Ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου νέος Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, λίγες ώρες πριν αποχωρήσει το 2022, ανακοίνωσε το όνομα του νέου Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Μετά την εκλογή του Θεοφ. κ. Μεθόδιου Βερνιδάκη στο αξίωμα του Επισκόπου Κνωσού, νέος Πρωτοσύγκελος τοποθετείται ο μέχρι τώρα Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο Σεβ. κ. Ευγένιος, κατά την ομιλία του, εξήρε το έργο του Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, και του ευχήθηκε να είναι καλά για να «συνεχίσει στα νέα του καθήκοντα».

Ακόμη, δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά, με αφορμή την Πρωτοχρονιά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά σε «πένητες και ασθενείς», ενώ επεσήμανε ότι «οφείλουμε να έχουμε ταπείνωση και αγάπη».

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο νέος Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης δήλωσε: «Θα προσπαθήσω να διακονήσω την Εκκλησία με ταπείνωση, απλότητα και ανεξικακία, όπως διδάχθηκα από τον αείμνηστο γέροντά μου, τον Πέτρας Νεκτάριο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: