e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Μητροπολίτης Σουηδίας: Στο χιονισμένο Ρέττβικ του π. Ευσεβίου Βίττη (+)

Θα διερωτάται κάποιος, αν οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι από τον περασμένο χειμώνα και απλά σκέφτηκα σήμερα να τις δημοσιεύσω. Όχι, είναι σημερινές. Σάββατο, 29 Απριλίου 2023. Φωτογραφίες, βγαλμένες με τον φυσικό φωτισμό, που διαχέονταν σε όλους τους χώρους του ησυχαστηρίου.
    Ανάγκη εσωτερική με ώθησε, να μεταβώ αυθημερόν, με ολιγομελή ομάδα αδελφών μας από την Στοκχόλμη, στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου στο Ρέττβικ της Σουηδίας, για να προσευχηθούμε υπέρ αναπαύσεως του πρώτου κτίτορός του, μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Ευσεβίου Βίττη, και υπέρ υγείας όλων των ευλαβών προσκυνητών, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην εκ βάθρων αποκατάσταση του ησυχαστηρίου.
    Εδώ στην Σκανδιναυΐα, οι θερμοκρασία για τους τελευταίους επτά μήνες είναι αρκετά χαμηλές. Σήμερα, στο Ρέττβικ, η θερμοκρασία άγγιξε τον 1 βαθμό, γι᾽ αυτό και η δυνατή βροχή μετατράπηκε, μέχρι να φύγουμε, σε πυκνό χιόνι. Ένα θέαμα πανέμορφο κι άγνωστο για τους αδελφούς μας, που διαβιούν σε χώρες της Μεσογείου και οι θερμοκρασίες εκεί, καθ᾽ όλη την διάρκεια του έτους, είναι αρκετά πιο υψηλές από αυτές στην Σκανδιναυΐα.
    Ας έχουμε όλοι μας την ευχή του οσιακώς τελευτήσαντος π. Ευσεβίου!









Δεν υπάρχουν σχόλια: