e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Βαπτίσεις Ορθοδόξων στην πόλη του Dolisie


















Το πρωί της 13ης Ιουνίου 2013, ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη του Dolisie, όπου ετέλεσε τις βαπτίσεις τριάντα ενός νεοφωτίστων όλων των ηλικιών, στο υπαίθριο βαπτιστήριο του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίας Ειρήνης.

Στην πλειοψηφία τους οι βαπτισθέντες Κονγκολέζοι είναι ενήλικες, οι οποίοι προσήλθαν εκουσίως στην Ορθοδοξία μετά από προσωπική πνευματική αναζήτηση, αφού προηγήθηκε πολύμηνη συστηματική κατήχηση αυτών από τον Εφημέριο π. Παύλο Diafouka.

Απευθυνόμενος στους νεοφωτίστους ο Θεοφιλέστατος ερμήνευσε θεολογικώς την σημασία του ιερού Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος, εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ένταξή τους σε Αυτήν, υπό την πνευματική επιστασία, πατρότητα και Αποστολική Παρακαταθήκη του Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου και τους προέτρεψε να βιώσουν την ορθόδοξη πίστη με συνέπεια και σύνεση, γενόμενοι εμπράκτως κήρυκες του Ευαγγελικού κηρύγματος και πρότυπα αρετής προς τους συνανθρώπους τους, ως ορθόδοξοι πολίτες της ευγενούς πατρίδος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: