e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Διανομή αντιτύπων Καινής Διαθήκης στα Γυμνάσια της Ζακύνθου
















Αυτές τις ημέρες, όπως κάθε χρόνο, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ επισκέπτεται τα Γυμνάσια του νησιού, προκειμένου να διανείμει αντίτυπα της Καινής Διαθήκης στους μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, οι οποίοι -βάσει του σχολικού προγράμματος- την διδάσκονται. 

Αυτή η καλή συνήθεια έλκει την καταγωγή της από τα πρώτα χρόνια τής αρχιερατείας στο νησί μας του νυν Μητροπολίτου Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος την εισήγαγε και ήδη έχει καταστεί θεσμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι δι' αυτής της καλής ευκαιρίας, στο διάβα μιας εικοσαετίας έχουν μπει στα ζακυνθινά σπιτικά περισσότερα των 10.000 αντιτύπων του ιερού βιβλίου των Χριστιανών!!!

Σήμερα το πρωί ο Σεβ. κ. Διονύσιος, συνοδευόμενος από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια (Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μ. Ζ.) βρέθηκε στο Γυμνάσιο Βανάτου, συζήτησε με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Παύλο Σπίνο και με τον Υποδιευθυντή κ. Θεοχάρη Ευαγγελόπουλο, στην δε διανομή της Καινής Διαθήκης αναφέρθηκε στην αξία της κατοχής και κυρίως της μελέτης του Βιβλίου αυτού από τους πιστούς, εντός του οποίου είναι αποτυπωμένος ο Αποκεκαλυμμένος Λόγος του Θεού!

Φωτογραφίες: Σπύρος Νέγκας

1 σχόλιο:

apelef είπε...

Βάλατε τον Υιό και Λόγο του Θεού στα σπίτια των παιδιών! Βάλατε τον Χριστό στα σπίτια των παιδιών!
Εύχομαι από καρδιάς ειλικρινά να ζήσετε, σκέφτομαι ότι δεν υπάρχει πιο σπουδαία ιεραποστολή για μία Μητρόπολη από το να δωρίζει το Ευαγγέλιο και ειδικά στα παιδιά. Μένει βέβαια να βάλουμε το Ευαγγέλιο μέσα στην καρδιά μας και να το διδάσκουμε με το παράδειγμα μας.
Ειλικρινά σας ευχαριστούμε για την κίνηση αυτή! Δόξα σοι ο Θεός ημών Δόξα σοι!!!