e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Πρωτοχρονιά 2015 στο Κονγκό


















Στην Ενορία της Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire οι πιστοί δεν διαθέτουν περίβλεπτο Ναό, ούτε ξυλόγλυπτο εικοστάσι. Τελούν την Θεία Λειτουργία στο παρακείμενο ημιτελές Παρεκκλήσιο του Αγίου Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως, το οποίο ανήκει στο συγκρότημα του υπό ανέγερσιν ομωνύμου Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ. 

Οι εργασίες έχουν ανασταλεί ελλείψει χρημάτων, αν και η ελονοσία, ο τύφος και τα άλλα ενδημούντα νοσήματα δεν αναστέλλουν το βλαβερό έργο τους περιμένοντας την περάτωση του Κέντρου... Κτυπούν καθημερινά τους φτωχούς κατοίκους της πολυάριθμης συνοικίας Mpaka, κυρίως τα παιδιά. Εκεί γιορτάσαμε την Πρωτοχρονιά, δοξάζοντας τον Άναρχο Θεό. Εκεί ο «Άγιος Βασίλης» έφερε λίγα ρούχα και μπαλόνια στα μικρά παιδιά, για να νιώσουν κι αυτά την χαρά που νιώθουν τα υπόλοιπα παιδιά του κόσμου! Έτσι υποδεχθήκαμε όλοι μαζί τον νέο χρόνο, παρακαλώντας τον Θεό να φωτίσει τις ψυχές εκείνες που θα συμβάλουν όσο μπορούν στην περάτωση του έργου αυτού, αλλά και του Ενοριακού Ναού της Αγίας Φωτεινής. 

Με τη Χάρη του Θεού τοποθετήθηκε με πολλές θυσίες η κεραμοσκεπή! Θα τελείται λοιπόν στην ανοικτή οικοδομή η Θεία Λειτουργία χωρίς να εξαρτάται πια από την «βούληση» των τροπικών καταιγίδων. Δόξα τω θεώ! Καλή και ευλογημένη χρονιά από την Εκκλησία του Κονγκό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: