e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Η Κυριακή Β΄ Λουκά (με φανουρόπιτα) εν Βανάτω Ζακύνθου

Πρωί Κυριακής, 4ης Οκτωβρίου 2015 














































Η σημερινή Ευχαριστιακή Σύναξη της Ενορίας μας πραγματοποιήθηκε στον ναό της Φανερωμένης Μπανάτου. Έλαβαν μέρος ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Διάκονος Ιωάννης Ρένεσης, ενώ στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο συνταξιούχος Οικονόμος π. Ιωάννης Ζαρκάδης. 

Στο Ψαλτήρι ήταν η καλλικέλαδη Χορωδία του Ναού μας, αποτελούμενη από τους Ιεροψάλτες μας κ.κ. Δημήτριο Κάνδηλα και Χρυσοβαλάντη Δρογγίτη, μαζί με τους αναγκαίους βοηθούς τους. Όλοι μαζί απέδωσαν τα ψάλματα κατά το ζακύνθιο ύφος της μουσικής. 

Τον θείο λόγο διακόνησε και σήμερα ο εκπαιδευτικός κ. Σταμάτιος Ζούλας (Μάστερ Θεολογίας), οικοδομώντας πνευματικά -ελπίζουμε- το εκκλησίασμα. 

Στο τέλος ευλογήθηκε μια φανουρόπιτα και ακολούθησε κέρασμα στο πατρικό σπίτι του Εφημερίου, δίπλα ακριβώς στον Ναό!


[Φωτογραφίες: Παύλος Χρ. Δρογγίτης]

Δεν υπάρχουν σχόλια: