e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Κατανυκτική η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Μπανάτου






































\







Σε κλίμα κατανυκτικό, ευφρόσυνο και ηλιόλουστο πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 8 Νοεμβρίου 2015, επίσημη αναστάσιμη θεία Λειτουργία στο ενοριακό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μπανάτου, στην οποία λειτούργησαν ο Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας και ο Διάκονος Ιωάννης Ρένεσης.  

Κατ' αυτήν εκκλησιάστηκαν ευάριθμοι πιστοί της κωμόπολης και των περιχώρων, έγινε Αρτοκλασία και Μνημόσυνο του αείμνηστου Μιχαήλ, υιού των Κτητόρων και Δωρητών του Ναού Παναγιώτου και Αντωνίας Στραβοπόδη, Μεγάλων Ευεργετών της Ενορίας. 

Το κήρυγμα του θείου Λόγου διακόνησε ο εκπαιδευτικός Σταμάτιος Ζούλας (Μάστερ Θεολογίας), ο οποίος αναφέρθηκε με θεολογική επάρκεια στην αγγελολογία της Ορθοδοξίας, το δε ψαλτήρι τίμησε δεόντως ο Ιεροψάλτης Μπανάτου Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης με τους συνεργάτες του. 

Στο τέλος υπήρχαν κεράσματα για όλους στο προαύλιο του Παρεκκλησίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: