e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Δόθηκε η διάλεξη του Οικουμενικού Πατριάρχου στο St. Mary's University του Twickenham












Σήμερα, Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015, στις 12.30 μετά το μεσημέρι, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ευρισκόμενος στην Μεγάλη Βρετανία, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη στο St. Mary's University του Twickenham εν Λονδίνω, στο μάλιστα πλαίσιο της συμπλήρωσης φέτος 165 χρόνων της λειτουργίας του εν λόγω ιδρύματος και της πέμπτης επετείου από την επίσκεψη στην Αγγλία του Πάπα Βενεδίκτου 16ου. 

Το θέμα της Πατριαρχικής Ομιλίας ήταν: «Θρησκεία σε Διάλογο: Η σημασία και η επιτακτική ανάγκη του Διαλόγου στον Κόσμο μας» [αγγλιστί: "Religion in Dialogue: The Importance and Imperative of Dialogue in our World"].




Δεν υπάρχουν σχόλια: