e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Κέρασμα στη Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω - Λιτόχωρο Πιερίας














Στις 25 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄ με τη συνοδεία του βρέθηκε στην Πιερία για την εορτή της Αγίας Αικατερίνης, πολιούχου της Κατερίνης. Το βροχερό βραδάκι της ίδιας ημέρας όλοι μετέβησαν στην περιώνυμη Μονή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω (έτος πρώτης ιδρύσεως το 1438), στο Λιτόχωρο, όπου τους δέχτηκε ο σεβάσμιος κι ευγενικός Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Μάξιμος Κυρίτσης. Εκεί μετέβη προσκυνηματικώς και ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος. 

Το δημοσιευόμενο φωτογραφικό υλικό από το προσκύνημα εκείνο ανασύρουμε σήμερα, ευκαιρίας δοθείσης από την σημερινή μνήμη του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, κατά την οποία η Μονή του εν Λιτοχώρω πανηγυρίζει ιεροπρεπώς. Ας έχουμε την ευχή του Ολυμπίτου Οσίου, του πολλά θαυματουργού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: