e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Στο Αννουσάκειο Οικουμενικός Πατριάρχης και Πρόεδρος της Δημοκρατίας | Εγκαινιάστηκε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας














Στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο στο Καστέλι βρέθηκαν μετά τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Οσίου Νικηφόρου στο Σηρικάρι (απόψε, 2.10.2018), ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Με τη συνοδεία πλήθους κόσμου, που παρίσταντο και στις δύο εκδηλώσεις, οι δύο άνδρες παρευρέθηκαν στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου αργά το απόγευμα της Τρίτης, όπου και τελέστηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας του Ιδρύματος. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προέστη στον αγιασμό, ο οποίος τελέστηκε στο χώρο, κατά τα εγκαίνια της νέας μονάδας.    

Στο σημείο βρέθηκαν πέραν των πολλών πιστών και εκπρόσωποι των τοπικών και περιφερειακών αρχών, αλλά και οι προκαθήμενοι της Σιωνίτιδος Εκκλησίας, της Κυπριακής Εκκλησίας, της Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς επίσης οι εκπρόσωποι των λοιπών Εκκλησιών.
















Αργότερα το βράδυ παρατέθηκε δείπνο προς τιμήν των επίτιμων καλεσμένων στο Τσατσαρωνάκειο πολύκεντρο, με την υποδοχή στους εκλεκτούς προσκεκλημένους να είναι θερμή από μικρούς Καστελιανούς, ντυμένους με παραδοσιακές στολές και μουσικά όργανα ανά χείρας.  Μάλιστα κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στον χώρο, η υποδοχή έγινε με μια μαντινάδα.  

zarpanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: