e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Απαξιωτικές αναφορές του τουρκικού Τύπου στην Ελλάδα, προετοιμασίες στην Αγία Σοφία


Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι προκλήσεις της Τουρκίας σε κάθε πεδίο.



Χαρακτηριστικά είναι τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου, ο οποίος έχει μετά από καιρό πολύ απαξιωτικές αναφορές στην Ελλάδα.

Πρωτοσέλιδα κάνουν λόγο για «χαστούκι προς την Ελλάδα» αλλά και για «15 πλοία που συνοδεύουν το σεισμογραφικό "Όρουτς Ρέις"», το οποίο εν τω μεταξύ, παραμένει αγκυροβολημένο στον ναύσταθμο του Ακσάζ.

Την ίδια ώρα, ο  εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, στοχοποίησε την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου με σκαιότατες δηλώσεις.

Παράλληλα, στην τελική ευθεία μπήκαν οι προετοιμασίες για την αυριανή φιέστα Ερντογάν στην Αγία Σοφία.

Στο χώρο έχει στρωθεί ένα τεράστιο χαλί, ενός εντός του ναού, θα βρίσκονται 700-1000 άτομα, λόγω των υγειονομικών συνθηκών του κορωνοϊού.

Ο ναός θα μείνει ανοιχτός μέχρι αργά το βράδυ προκειμένου να προσευχηθούν όσοι θέλουν, δίχως να δημιουργηθεί συνωστισμός.

Αύριο, το MEGA με έκτακτη ενημέρωση θα παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφία, από τις 12 το μεσημέρι με αναλυτές στο στούντιο και ζωντανές συνδέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: