e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Η εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος 2020 στη Φανερωμένη εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί Πέμπτης, 6ης Αυγούστου 2020, εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως στον αμπελοκληματοστόλιστο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου πραγματοποιήθηκε η Ευχαριστιακή Σύναξη της ημέρας με ικανό αριθμό εκκλησιασθέντων, φερόντων μάσκα, κατά τις κυβερνητικές διατάξεις λόγω Κορονοϊού. Όσοι δεν μπορούσαν ή δεν άντεχαν να φέρουν μάσκα συμπροσεύχονταν στα δύο πλατώματα του Ναού. 

Τον λειτουργό Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν ιεροψαλτικώς οι κ.κ. Δημήτριος Κάνδηλας, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος. Ο π. Παναγιώτης, ομιλώντας προς τους πιστούς, ανέλυσε δι' ολίγων την μεταμορφωτική διάσταση του -θεολογικού κατά πάντα- στίχου Διονυσίου του Σολωμού "Φως στο χέρι, φως στο πόδι κι όλα γύρω σου είναι φως".

Πριν από το τέλος της θείας Λειτουργίας έγινε Αρτοκλασία και αναγνώσθηκε η καθιερωμένη Ευχή των Σταφυλιών και Σταφιδών, ενώ ευλογήθηκαν οι νέοι αυτοί καρποί σε καλάθια με σταφύλια, που πρόσφεραν ευλαβικά οι Οικογένειες α) Παύλου και Γεωργίας Δρογγίτη και β) Εμμανουήλ Ροδίτη και Μαρίας Μαμφρέδα.  
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]










































































Δεν υπάρχουν σχόλια: