e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Εορτή Θεοφανίων 2021 και Κοπή Βασιλόπιτας στο Kalundu της Ζάμπιας


Την Κυριακή μετά τα Φώτα, 10.1.2021, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζάμπιας στο Kalundu και αμέσως μετά έγινε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην υδροδεξαμενή του προαυλίου χώρου, καθώς και η κοπή της καθιερωμένης πατροπαράδοτης βασιλόπιτας της Μητρόπολης και της Ελληνικής Κοινότητας, κρατώντας τις παραδόσεις.
Οι τελετές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων που εισηγήθηκαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας για την πρόληψη της εξάπλωσης της πανδημίας του covid-19.


Δεν υπάρχουν σχόλια: