e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Τα Ονομαστήρια του Αλεξανδρινού Προκαθημένου τιμήθηκαν στην Addis Ababa της Αιθιοπίας

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Φρουμεντίου Αδδίς Αμπάμπα, εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς η Ιερά μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήρια ο 124ος διάδοχος στο Θρόνο του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, Μακ. Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄.
Χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία της Αρτοκλασίας, με την τιμητική παρουσία της Ελληνίδος Πρέσβεως στην Αιθιοπία, Εξοχ. κ. Άννας Φάρρου και του Εντιμ. Προέδρου της Ελληνικής Κοινότητος Αδδίς Αμπάμπα, κ. Δημητρίου Συκά.
Ο Μητροπολίτης εξέφρασε τις εγκάρδιες εόρτιες ευχές του και το βαθύτατο σεβασμό της Τοπικής Εκκλησίας προς τον εορτάζοντα Προκαθήμενο, ενώ άπαντες μετά το πέρας των ακολουθιών έψαλλαν τη "Φήμη" του Μακ. Πατριάρχου.
Ακολούθως, ο Μητροπολίτης και η Ελληνική Κοινότητα παρέθεσαν κέρασμα προς τιμήν του εορτάζοντος Πατριάρχου προς όλους τους παρευρισκόμενους, στον προαύλιο χώρου του Ναού.











Δεν υπάρχουν σχόλια: