e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Στρατηγική και Ιστορική Ήττα της Μόσχας


1ο σχόλιο του π. Ρωμανού Αναστασιάδη 

Στρατηγική και Ιστορική Ήττα της Μόσχας: ΑΠΕΤΥΧΑΝ να κάνουν Πατριάρχη Σερβίας τον ΕΚΛΕΚΤΟ τους Ανθέλληνα Επίσκοπο Μπάτσκας Ειρηναίο Μπούλοβιτς!

Από πολύ υψηλές πηγές μέσα από τη Σερβία, είχαμε πληροφορηθεί ήδη από χθες ότι η Μόσχα πίεζε αφόρητα για την εκλογή του Μπάτσκας Ειρηναίου στη θέση του Πατριάρχη των Σέρβων...
Οι Επίσκοποι της Σερβικής Εκκλησίας όμως αντιστάθηκαν και προτίμησαν μια πιο μετριοπαθή λύση, που τουλάχιστον δεν θα υπηρετήσει τη στρατηγική του Σχίσματος στην Ορθοδοξία, που έχει καταστρώσει η Ρωσική Εκκλησία.
Άξιος ο νέος Πατριάρχης Σερβίας! Ευχόμαστε ο Θεός να τον φωτίσει για το καλό της Εκκλησίας να πορευθεί με γενναιότητα τον οδό της Κανονικότητας της Εκκλησίας και να μην ακολουθήσει την οδό της αμφισβήτησης των Κανόνων και των Ιερών Παραδόσεων, όπως η Μοσχοβία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: