e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Σύναξη του Βικαριάτου της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Σύναξη του Βικαριάτου της Ι. Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα.

Η Σύναξη ξεκίνησε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου και ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30 Οκτωβρίου το μεσημέρι.

Συμμετείχαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Αρχιμ. κ. Νήφων Τσιμαλής και μεγάλος αριθμός κληρικών του Βικαριάτου από την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Σκωτία.

Ήταν η πρώτη συνάντηση του Βικαριάτου με τον Σεβασμιώτατο μετά την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε τους κληρικούς περί διοικητικών και ποιμαντικών θεμάτων που αφορούν την Αρχιεπισκοπή, απάντησε σε πολλά ερωτήματα κληρικών και παρακάθησε στο επίσημο δείπνο και το γεύμα της επόμενης ημέρας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: