e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Covid-19: Αρνήτρια συγγενής του Μητροπολίτη Αιτωλίας τον έπεισε να μη διασωληνωθεί

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχτηκαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αγρινίου, εκεί όπου τελικά εισήχθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, ο Μητροπολίτης φτάνοντας στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο, δε ήθελε καν να φορέσει μάσκα οξυγόνου.

Μετά από 1 ώρα διαπραγματεύσεων δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να ανέβει στην κλινική Covid.

Οι συγγενείς του όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Συγγενείς δεν τον άφηναν να διασωληνωθεί

Μέσα στη νύχτα, ο μητροπολίτης υποτροπιάζει, με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος.

Τότε οι γιατροί ξαναβρίσκουν «τοίχο», αυτήν τη φορά από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.

«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης μάλιστα ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, η εν λόγω συγγενής εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρνητές γιατρούς που τον συμβούλευαν.

Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν στις 03.00 τα ξημερώματα, με τον ιεράρχη να διασωληνώνεται και να διακομίζεται στην Αθήνα και τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Σε σοβαρή κατάσταση δυο ιερείς στα Χανιά

Δύο ιερείς με τις συζύγους τους νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων. Ο ένας μάλιστα διασωληνώθηκε χτες βράδυ.

«Είναι σε πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση. Από ό,τι μαθαίνω και η παπαδιά του νοσηλεύεται σε κλινική Covid. Και ο δεύτερος κληρικός είναι πάνω από 80 χρονών και εκείνος είναι σοβαρά. Κι αυτός ανεμβολίαστος όπως και η παπαδιά του, που είναι κι αυτή άρρωστη σε κλινική Covid», λέει ο Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ανεμβολίαστοι και οι τέσσερις παρά το γεγονός πως λόγω ηλικίας αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα υγείας.

«Δυστυχώς ή ευτυχώς επηρεάζουμε κόσμο. Οι κληρικοί, όπως και οι γιατροί, επηρεάζουμε ανθρώπους και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα πράγματα. Να τους επηρεάζουμε στο καλό αλλά όχι να τους οδηγούμε και στον θάνατο. Να τους επηρεάζουμε να σωθούν. Πρέπει να εμβολιαστούμε».

«Έχασα γονείς από κορωνοϊό. Εμβολιαστείτε»

Την ώρα που υπάρχουν νοσούντες που αρνούνται όχι μόνο να εμβολιαστούν αλλά και να νοσηλευτούν, συγκλονίζει η μαρτυρία ενός 46χρονου από τα Τρίκαλα που είδε τους γονείς του να παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή σε μια εποχή που δεν υπήρχε η δυνατότητα να εμβολιαστούν.

«Έχω χάσει έναν από τους δύο, η μητέρα μου ζει από θαύμα στην ουσία. Ο μπαμπάς μου χάθηκε. Πέθανε όπως πεθαίνουν τώρα οι αρνητές. Απλά εμένα δεν πρόλαβαν να το κάνουν. Μάλωσα με έναν γνωστό μου. Του λέω ‘ξέρεις πως έφυγε ο πατέρας μου, ξέρεις τα πάντα και αρνείσαι να κάνεις το εμβόλιο. Μίλησες με 100 γιατρούς’ μου λέει ‘μου είπαν οι 99 να το κάνω’ απαντάω ‘και εσύ άκουσες τον έναν που σου είπε να μην το κάνεις’. Διασωληνώθηκε και σε 10 μέρες πέθανε».

Οι επιστήμονες διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως το εμβόλιο σώζει ζωές. Καλούν όλους τους ανεμβολίαστους να σηκώσουν μανίκι αλλά και τους εμβολιασμένους να μην αμελήσουν την αναμνηστική τους δόση.

Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα και η αδερφή του Μητροπολίτη λόγω των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τον κορωνοϊό. Στο σπίτι έμενε μαζί με τον αδερφό της και αρνούνταν να πάει στο νοσοκομείο. Οι γιατροί θα δουν αν ανταποκρίνεται στην αγωγή, αλλιώς θα μεταφερθεί και εκείνη σε μία ΜΕΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: