e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Ο δημοσιογράφος Κ. Ονισένκο ενημερώνει για την 4η μέρα της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία


Ο Κ. Ονισένκο μας πληροφορεί για την 4η μέρα της εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία.

Εν συντομία:
▪️
Βομβαρδισμός χθες το βράδυ της κωμόπολης Βασιλκίβ έξω από το Κίεβο, ανατινάχθηκαν αποθήκες πετρελαίου. Ζημιές σε πολυκατοικίες.
▪️
Σφοδρές μάχες μέσα ακόμα και στο κέντρου του Χάρκοβου, πολλές ζημιές, πολλά οχήματα εισβολέων κατεστραμμένα. Συγκρούσεις σε πολλές πόλεις.
▪️
Οι Ουκρανοί έριξαν τουλάχιστον ένα αεροπλάνο με καταδρομείς. Συνολικά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 3 SU30, 11 ελικόπτερα, 2 SU25, 2 IL76 και πλήθος χερσαίων οχημάτων του εισβολέα.
▪️
Από χθες 10 νεκροί Έλληνες της Αζοφικής από επιδρομές των ρώσων. Αφού βγήκαν οι ρώσοι προπαγανδιστές χθες το μεσημέρι και διέψευσαν ότι εκείνοι βομβάρδισαν με αεροπλάνο τον Σαρτανά, μετά από λίγες ώρες τον ξαναβομβάρδισαν.
▪️
Οι ρώσοι βομβάρδισαν μεταξύ άλλων ασθενοφόρο, ΙΧ, κατοικημένα σπίτια κ.ά
▪️
Πολιορκία της Μαριούπολης σήμερα το πρωί. Τώρα έχει σταματήσει
▪️
Πρώτα δείγματα πανικού στη Μόσχα
▪️
Πληροφορίες λένε ότι ο Πούτιν έδωσε την εντολή πάση θυσία να πάρουν το Κίεβο μέχρι τη Δευτέρα, όταν στη ρωσία ανοίξουν οι τράπεζες και τα μαγαζιά και δημιουργηθεί πανικός
▪️
Πολλές λιποταξίες στον Ρωσικό στρατό - Οι τσετσένοι του Καντίροφ πολεμούν έξω από το Κίεβο. Πρόκειται για την “προσωπική φρουρά” του Καντίροφ
▪️
Οι περισσότερες ρωσίδες μανάδες που χάνουν τα παιδιά τους δεν ξέρουν καν ότι αυτοί βρίσκονται στην Ουκρανία και νομίζουν ότι έχουν πάει για “ασκήσεις”
▪️
Οι Ουκρανικές αρχές καλούν διαρκώς για στρατιωτική βοήθεια και εθελοντές από το εξωτερικό
▪️
Οι ρώσοι έστειλαν αυτόβουλα “διαπραγματευτές” στη Λευκορωσία και περιμένουν να έρθουν οι ουκρανοί να διαπραγματευτούν - ο Ζελένσκι αρνήθηκε να πάει στη Λευκορωσία (η οποία συμμετέχει στην επίθεση κατά της Ουκρανίας)
▪️
Ο Ζελένσκι απηύθυνε διαγγελμα στον ουκρανικό λαό. “Οι εγκληματικές δράσεις της Ρωσίας έχουν ενδείξεις γενοκτονίας” είπε ο Ουκρανός πρόεδρος. Είπε ότι η Ουκρανία αυξάνει την αμυντική της ικανότητα με διάθεση πόρων ενώ αναφέρθηκε και στην σημαντική βοήθεια άλλων κρατών.
▪️
Διαδήλωση σήμερα στις 14.00 στο Σύνταγμα κατά του πολέμου
▪️
Ρωσικά ΜΜΕ (RIA news) αποκάλεσαν τον πόλεμο ενάντια της Ουκρανίας ως “λύση του ουκρανικού ζητήματος”. Αν σας θυμίζει κάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: