e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Η Ελλαδική Εκκλησία για τις δράσεις Φιλαρέτου Ντενισένκο, δήθεν Πατριάρχη Κιέβου, σε σχέση με τους εν Ελλάδι Παλαιοημερολογίτες


Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την Εγκύκλιο που ακολουθεί προς τις Μητροπόλεις της δικαιοδοσίας της, πληροφορεί τους Ιεράρχες και δι' αυτών τον Λαό, για τις αντικανονικές δράσεις του Φιλαρέτου Ντενισένκο, αυτο-προβαλλόμενου ως Πατριάρχη Κιέβου, δράσεις σε σχέση με τους εν Ελλάδι Παλαιοημερολογίτες, τους οποίους, όντες δίχως ιερωσύνη, προσεταιρίζεται, παρουσιάζοντάς τους ως εξάρχους του ή πάντως "αρχιερείς" του "Πατριαρχείου" του.
 
Θυμίζουμε ότι ο ίδιος και οι συν αυτώ εντάχτηκε προς τριετίας στην νεοπαγή Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, αποκατασταθείς υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην κανονικότητα και, σε λίγο χρονικό διάστημα, επέστρεψε στην πλάνη του, συνέχισε τις δράσεις του ως "Πατριάρχης Κιέβου", μη αναγνωρίζοντας τον επίσημα και κανονικά εκλελεγμένο Προκαθήμενο της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακ. Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΣ:


Δεν υπάρχουν σχόλια: