e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής στο Ελληνικό Σχολείο του Coventry

Με μεγάλη επιτυχία λειτουργεί το Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Coventry στην Κεντρική Αγγλία. 

Το σχολείο απαρτίζεται από παιδιά κυρίως Ελληνοκυπριακής καταγωγής και είναι οργανωμένο σε τάξεις σύμφωνα με την ηλικία και το επίπεδο ελληνικών των μαθητών. 

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022 στους μαθητές ομίλησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, τονίζοντας την ανάγκη συστηματικής μελέτης των Ελλήνων ποιητών και της εντριβής στην νεοελληνική λογοτεχνία, ώστε να εμβαθύνουν στη γλώσσα και να καλλιεργήσουν τον ελληνικό τρόπο σκέψης. Επίσης αναφέρθηκε στο ιερό Ευαγγέλιο της Κυριακής και στην ανάγκη καθημερινής μελέτης των ιερών κειμένων από όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: