e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 19 Απριλίου 2022

Το Βανάτο Ζακύνθου στην "Κυριακή στο χωριό ξανά". Το τρέιλερ της εκπομπής (ΕΡΤ3, ανήμερα Πάσχα 12.30 μ.μ.)


Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» επέστρεψε με νέο κύκλο εκπομπών και μας εύχεται Καλό Πάσχα από το Φιόρο του Λεβάντε, στις 12:30.


Ένα επτανησιακό πασχαλιάτικο γλέντι μέσα στο άκρως ανοιξιάτικο και κινηματογραφικό τοπίο της Ζακύνθου. Στο θρυλικό «Κτήμα Αμπελοράβδη», ο Κωστής Ζαφειράκης κουβεντιάζει με τους ανθρώπους του Βανάτου, του Καλιπάδου και των γύρω περιοχών, απολαμβάνοντας χρώματα, αρώματα, χορούς, τραγούδια, μουσικές και φυσικά νοστιμιές, όλα σαν μια ωραία ζακυνθινή υπόσχεση. Μαθαίνει τα πασχαλιάτικα έθιμα της Ζακύνθου και φυσικά όλα τα μυστικά του λαμπριάτικου τραπεζιού, από την «σούπα αυγολέμονο» ως την «ορτζάδα» και το «σγατζέτο». Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι «Υακίνθη», «Ερωτόκριτος» και «Σύρτης» χορεύουν παραδοσιακές επτανησιακές μελωδίες, Μαζούρκα και Ροζαμούντα, Γαλαριώτικο και Λεβαντίνικο συρτό.

Την εορταστική εκπομπή θα απολαύσουμε σε επανάληψη, την Δευτέρα του Πάσχα, στις 14:30



Δεν υπάρχουν σχόλια: