e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022

Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην αναγόρευση Βλασίου Φειδά σε Επίτιμο Διδάκτορα Κοινωνικής Θεολογίας ΑΠΘ


Παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η αναγόρευση του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου κ. Βλάσιου Φειδά σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ. 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ παρέστησαν, επίσης, Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οικείος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φοιτητές της Σχολής, κληρικοί και λαϊκοί. 

Τον έπαινο προς το Tιμώμενο πρόσωπο εκφώνησε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού του Α.Π.Θ., κ. Ιωάννης Μπάκας. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, Καθηγητής κ. Χρυσόστομος Σταμούλης και ο Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Χρήστου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία του κ. Φειδά με θέμα: «Η σύγχρονη οικουμενική αποστολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας».









Δεν υπάρχουν σχόλια: