e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Ευφρόσυνος Δεκαπενταύγουστος 2022 στα Αντικύθηρα [50 photos]


Πρωτόγνωρες πνευματικές και κατανυκτικές στιγμές έζησαν, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2022, οι Αντικυθήριοι στη γενέτειρά τους. Ευρισκόμενος στο νησί ο εξ Αθηνών Αρχιμανδρίτης Μιχαήλ Σταθάκης, έγινε επίσημος Εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο τέλος του οποίου εψάλησαν τα Εγκώμια προς Αυτήν, κατά το ιεροσολυμίτικο τυπικό. 
        Την επομένη, ανήμερα της μεγάλης εορτής, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως, ιερουργούντος του π. Μιχαήλ. Εκκλησιάσθηκε το πλήθος των παρευρισκομένων στο νησάκι, οι πλείστοι των οποίων κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.
        Για όλα είχε μεριμνήσει ο -καταγόμενος από τα Αντικύθηρα- Δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, ο οποίος τίμησε δεόντως και το ψαλτήρι.
        Σημειωτέον ότι οι δύο εορταστικές λειτουργικές συνάξεις έγιναν στον παλαιότατο δίκλιτο -ενωμένο- Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και του Αγίου Διονυσίου του εν Ζακύνθω.
[Φωτογραφίες: Ανδρέας Χαρχαλάκης]


















































Δεν υπάρχουν σχόλια: