e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Επίσκοπος Βερενίκης εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ξυνός

Κατά την συνεδρία της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, της 24ης Νοεμβρίου 2022, στην περιώνυμη Μονή Αγίου Γεωργίου Καΐρου, μεταξύ των άλλων προαγωγών, εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Ξυνός, βοηθός Επίσκοπος του Μακ. Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, υπό τον τίτλο Βερενίκης. 

Ο παλαιός συνεφημέριός του στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, μόλις πληροφορήθηκε την απόφαση της εκλογής, έκανε στο facebook το ακόλουθο ευμενές σχόλιο:  

"Ευχαριστούμε τον Πατριάρχη Θεόδωρο Β΄ και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, καθώς και όσους συνείργησαν στην κατ' αξίαν τιμητική εκλογή εις επίσκοπον, ενός προσώπου αγνής πίστεως στον Θεό, ανιδιοτελούς προσφοράς στην Εκκλησία του Χριστού και τον εμπερίστατο αδελφό του Ιησού, ενός ανθρώπου αξίας ανεκτίμητης, του μικρασιάτη αρχιμανδρίτου Χρυσοστόμου Ξυνού.

100 χρόνια μετά τον ξεριζωμό των γονιών του από τα Βουρλά της Ιωνίας, ο Θεός οδήγησε ανθρώπους να τιμήσουν αυτόν τον Βυρωνιώτη ευλαβή γόνο της Μικρασίας, τον Χαλκίτη θεολόγο, αρχιδιάκονο του Αθηνών κύρου Χρυσοστόμου Β', τον ποτέ εφημέριο και ανακαινιστή των Τριών Ιεραρχών Καισαριανής, Μεταμορφώσεως Βύρωνος, αγίου Τρύφωνα Γλυφάδας, αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, αγίου Γεωργίου Περιστερίου και αγίου Γεωργίου Αργυρουπολεως.
Θεοφιλέστατε εψηφισμένε επίσκοπε Βερενίκης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ Β', ΑΞΙΟΣ!"

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ:






Δεν υπάρχουν σχόλια: