e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Βικτώρια: Η εορτή της Συνάξεως της Θεοτόκου στην Παναγία Ελεούσα στο Bacchus Marsh

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη, η εορτή της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Ελεούσας στην πόλη Bacchus Marsh της Βικτώριας, η βρίσκεται σε απόσταση περίπου 55 χιλιόμετρα από τη Μελβούρνη.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Νορθ-Κόουτ, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερασούντος κ. Ευμένιος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Μακάριο και διαβίβασε τις ευχές του στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν.

Κατά το κήρυγμά του, ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο αστέρι της Βηθλεέμ που καθοδήγησε τους Μάγους στη φάτνη και στο Θείο Βρέφος. Όπως επισήμανε ο Επίσκοπος Κερασούντος, υπάρχουν πολλές ερμηνείες σχετικά με αυτό το αστέρι, όμως εξήγησε ότι επρόκειτο για το Άγιο Πνεύμα, το οποίο καθοδηγεί και φωτίζει κάθε άνθρωπο, για να βρει την αλήθεια, τον Χριστό. «Γι’ αυτό», παρότρυνε, «όταν βιώνουμε θλίψεις, όταν είμαστε σε σκοτάδι, όταν αισθανόμαστε μπερδεμένοι και ότι έχουμε χάσει τον δρόμο μας, ας προσευχηθούμε και ας επικαλεστούμε το Άγιο Πνεύμα και αυτό θα μας βοηθήσει να βρούμε άμεσα τον προορισμό μας». «Να ψάξουμε όχι ψηλά, για το αστέρι μας, αλλά δίπλα μας, κοντά μας. Είναι εκεί για να μας φωτίσει τον νου», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Περισσότερες φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια: