e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Οι Πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ στο Κίεβο

Τηn Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2023, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Τζο Μπάιντεν, βρέθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας σε μια επίσκεψη αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκαν τον χρυσοποίκιλτο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ, όπου τους υποδέχθηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την υποστήριξη που παρέχει ο ίδιος, ο λαός και η κυβέρνηση της Αμερικής στην Ουκρανία, στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας.

Κατά τη συνομιλία, ο κ. Μπάιντεν υπενθύμισε την προηγούμενη επίσκεψή του στο Κίεβο και την επίσκεψή του στη Μονή του Αγίου Μιχαήλ, καθώς και τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη κ. Επιφάνιο στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας ευχήθηκε στον Πρόεδρο και στον λαό της Αμερικής την ευλογία Θεού.

Αργότερα, στον Τοίχο Μνήμης της Μονής του Αγίου Μιχαήλ, οι Πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ουκρανίας τίμησαν τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά των Ρώσων εισβολέων.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: