e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Κέρκυρα live: Αρχιερατικό Συλλείτουργο τιμώντας τους Αγίους Θεοδώρα την Αυγούστα και Βλάσιο


Η Κέρκυρα τιμά σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2023, την συμπολιούχο της Αγία Θεοδώρα την Αυγούστα, της οποίας το ιερό σκήνωμα βρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Μητροπολιτικό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης. 

Το πρωί της αγιωνύμου ημέρας τελέσθηκε ο Όρθρος και ΤΩΡΑ το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολιτών Ναζαρέτ κ. Κυριακού, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου και του οικείου Ποιμενάρχου, Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου. 

Προ της Θείας Λειτουργίας ο προεστός ευλόγησε -κατά το ειθισμένον της παραδόσεως- την λεγόμενη «χειμωνική οπώρα», σε ανάμνηση θαύματος που τέλεσε ο Άγιος Βλάσιος, του οποίου τεμάχιο ιερού λειψάνου βρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Ιερό Ναό και του οποίου η μνήμη συνεορτάζεται με την Αγία Θεοδώρα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια: