e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Λουσάκα της Ζάμπιας

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, την Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023, στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου στη Λουσάκα της Ζάμπιας, τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία για την επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Πανηγυρικά εορτάσθηκε επίσης και η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος κ. Μιχαήλ Κρουπνικ ανέγνωσε το μήνυμα της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπουλου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε η εκπαιδευτικός κ. Καλλιόπη Παπαγιαννακη

Εν συνεχεία, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών πάντων των υπέρ της πίστεως και της πατρίδος αγωνισαμένων και πεσόντων, και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη στήλη των πεσόντων.

Περισσότερες φωτογραφίες:


Δεν υπάρχουν σχόλια: