e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Διορθόδοξο Συλλείτουργο στην Ολλανδία

Την Κυριακή του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, την Δ΄ Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, 26 Μαρτίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο από ετών καθιερωμένο Διορθόδοξο Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό του αγίου Νικολάου στο Rotterdam, συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Δοσιθέου (Πατριαρχείο Γεωργίας) και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ, και με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και εξ άλλων ορθοδόξων παρουσιών στην Ολλανδία. Κατά το αυτό Συλλείτουργο τελέστηκε και η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Daniël Becker.

Στην Θεία Λειτουργία έψαλαν ο χορός του Καθεδρικού Ναού και η ολλανδόφωνη χορωδία της Ενορίας του αγίου Νεκταρίου Eindhoven.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε αναγνώστες τον κ. Παναγιώτη Γιαννάκο και τον κ. Ευθύμιο Γαγιάνο εκ της Ενορίας των αγίων Αποστόλου Ιακώβου και Παρασκευής της Επιβατινής στην Χάγη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την χαρά του για την συμμετοχή όλων στο συλλείτουργο και ευχαρίστησε τους συλλειτουργήσαντες αρχιερείς και τους κληρικούς, τους ψάλτες και όλους τους πιστούς οι οποίοι προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία από όλη την επικράτεια της Ολλανδίας.

Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τις Εξοχότατες Πρέσβεις της Ελλάδος στην Ολλανδία κα Αικατερίνα Γκίνη και της Βορείου Μακεδονίας στην Ολλανδία κα Beti Јačeva, και τον Επικεφαλής Υπεύθυνο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τους ορθοδόξους εφημερίους στις φυλακές της Ολλανδίας κ. Jan-Gerd Heetderks για την τιμητική παρουσία τους.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον νέο πρεσβύτερο της Μητροπόλεως μετά της συζύγου και των τέκνων αυτού και όλους όσοι ήρθαν να συμπροσευχηθούν γι’ αυτόν.

Ακολούθησε δεξίωση σε αίθουσα παρακείμενη του Ναού.

Ο νεοχειροτονηθείς είναι ολλανδός στην καταγωγή, έγγαμος και πατέρας τεσσάρων τέκνων. Ο Θεός να ευλογεί και να καθιστά τον νέο πρεσβύτερο της Ιεράς Μητροπόλεως πάντοτε άξιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: