e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Πέρθη Αυστραλίας: Με λαμπρότητα η διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Παλιγγενεσίας εορτάστηκε με λαμπρότητα, το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στη Δυτική Πέρθη.

Με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο Θεοφ. Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργείας, πλαισιούμενος από όλους τους κληρικούς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας Πέρθης.

Ο Θεοφιλέστατος ανέγνωσε το Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου για τη διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, ενώ μετέφερε σε όλους τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου. Παρίσταντο η Πρόξενος της Ελλάδος στην Πέρθη, κ. Γεωργία Καρασιώτου, ο Διευθυντής του Σχολείου «Άγιος Ανδρέας» κ. Craig Monaghan, και μεγάλος αριθμός πιστών από όλες τις ενορίες της Πέρθης.

Πριν από την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Τρισάγιο για τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κυρό Στυλιανό που αναχώρησε από την παρούσα ζωή για την αιωνιότητα στις 25 Μαρτίου 2019.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία επί τη Εθνική Επετείω της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Σημειώνεται ότι η τελετή κατάθεσης στεφάνων θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 26 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στο State War Memorial Cenotaph στο Kings Park, ενώ η επίσημη δεξίωση του Ελληνικού Προξενείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., στην Κεντρική Επιχειρηματική Περιοχή της Πέρθης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια: