e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Αυστραλίας Μακάριος: «Ως ανθρώπινο γένος έχουμε μεγάλη υποχρέωση στην Παναγία»

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε η Ακολουθία της Α´ Στάσης των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στο Σύδνεϋ, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, στο προάστιο του Burwood, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. Κατά την άφιξή του, ο Σεβασμιώτατος έγινε δεκτός στην είσοδο του Ι. Ναού από τον π. Γεώργιο Λιάγκα, Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ναού, και τον π. Ιωάννη Καπέτα, καθώς και από την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ στη συνέχεια, παρουσία πολυπληθούς εκκλησιάσματος, τελέστηκε η Ακολουθία.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά το κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην Ακολουθία των Χαιρετισμών, εξυμνώντας το πρόσωπο της Θεοτόκου και τονίζοντας ότι εμείς, ως ανθρώπινο γένος, έχουμε μεγάλη υποχρέωση στην Παναγία μας. Υπογράμμισε συγκεκριμένα: «Υμνούμε την Παναγία μας και παράλληλα την ικετεύουμε να πρεσβεύει για όλο το ανθρώπινο γένος. Η Παναγία είναι η νέα Εύα. Η παλιά Εύα μάς έβγαλε από τον Παράδεισο, τώρα έχουμε τη νέα Εύα, η οποία και πάλι μάς δίνει τη δυνατότητα να εισέλθουμε στον Παράδεισο. Η Παναγία είναι η γέφυρα που ενώνει τη γη με τον ουρανό. Η Παναγία είναι το κλειδί για να ανοίξει η πύλη του Παραδείσου».

Στο τέλος της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε όλους τους πιστούς που εκκλησιάστηκαν, δίδοντάς τους από μια αναμνηστική εικόνα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα της Ενορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: