e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Κωνσταντινούπολη: Αναστάσιμοι στο Αγίασμα του Αγ. Νικολάου Μεγάλου Ρεύματος

Το απόγευμα του Σαββάτου, 20 Μαΐου 2023, τελέστηκε Ιερά Παράκληση στον Άγιο Νικόλαο και Αρτοκλασία υπέρ υγείας των εορταζόντων και όλων των ενοριτών της Κοινότητος Μεγάλου Ρεύματος, στη Πόλη, στο ομώνυμο Ιερό Αγίασμα που βρίσκεται στα υψώματα του Μεγάλου Ρεύματος, κάτω από τη Ροβέρτειο Σχολή.

Αφορμή υπήρξε η ανάμνηση της προόδου του ιερού λειψάνου του λαοφιλούς Αγίου το έτος 1087 και η διέλευσή του από πολλά μέρη, τα οποία γιορτάζουν μέχρι σήμερα τη λεγόμενη ανοιξιάτικη πανήγυρή του.

Στην Παράκληση χοροστάτησε ο Αρχιερατικώς Προϊστάμενος της Κοινότητα, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος μίλησε για τον Πανάγιο των Μυρέων Ιεράρχη και για τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Καλωσόρισε επίσης τους προσκυνητές, μεταξύ των οποίων και ο κ. Nurhan Palakoğlu, Σύμβουλος του Δημάρχου Beşiktaş.

Ακολούθησαν ωραία κεράσματα από την Φιλόπτωχο Αδελφότητα της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος στον αυλόγυρο της Αίθουσας «Κυπαρίσσι», όπου δόθηκε σε όλους η καλή ευκαιρία να ευχηθούν τόσο στον εορτάζοντα κ. Κώστα Διακρούση, Γεν. Γραμματέα της Κοινότητας, όσο και στις εορτάζουσες κυρίες Ελένη Τσάρα, Ταμία του ανωτέρω Διοικητικού Σώματος, και Ελένη Μαΐς, μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: