e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Λευκάδα: Για την επικείμενη επίσκεψη Βαρθολομαίου στη Παναγιά Φανερωμένη [video]


Τη Λευκάδα και συγκεκριμένα την Ιερά Μονή Φανερωμένης πρόκειται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να προεξάρχει των ιερών ακολουθιών για τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, στις 24 Ιουνίου 2024. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Παναγιωτάτου στη νήσο αυτήν του Ιονίου Πελάγους. 
     Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Νaftemporiki ΤV o ηγούμενος της Μονής Φανερωμένης Λευκάδος, Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Ασπρογέρακας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μεταβεί στο νησί της Λευκάδας την προηγουμένη του εορτασμού και θα λάβει μέρος στον Εσπερινό, στη Θεία Λειτουργία ανήμερα του εορτασμού αλλά και στην λιτανεία της ιεράς εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: