e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008

Καθώς το 2008 εξαντλείται...

Μ' ένα ηλιόλουστο, αλλά παγωμένο συνάμα, απόγευμα αποχαιρετήσαμε το 2008 στο Μπανάτο. Στο παραπάνω μικρό βίντεο (που μόλις ανεβάσαμε στο YouTube), αποτυπώνεται αυτό το τελευταίο, όμορφο απόγευμα του παλαιού χρόνου, στο πλάτωμα της Φανερωμένης μας, την ώρα ακριβώς, κατά την οποίαν οι καμπάνες μάς προετοίμαζαν για τον Εσπερινό της Περιτομής και του Αγίου Βασιλείου.

Καθώς εξαντλούνται τα περιθώρια του 2008, έχουμε πλείστα όσα (κυρίως κακά, σε προσωπικό και κοινοτικό επίπεδο) που επιθυμούμε να λησμονήσουμε κατά την απερχόμενη χρονιά.

Όμως δεν χρειάζεται πια ν' αναπολούμε και ως εκ τούτου να μελαγχολούμε. Μπροστά μας το 2009, άγνωστο κι αινιγματικό, οιωνίζεται πολλά. Θέλουμε να ελπίζουμε, ότι θα είναι όλα κατ' ευχήν και προσευχήν!!!

10 σχόλια:

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Πολύ όμορφο, πολύ γραφικό, έχει ατμόσφαιρα..σαν να βρέθηκα εκεί..
Καλή Ελπιδοφόρα Χρονιά.

Porfyrogennitos είπε...

Και του χρόνου.
Καλή Χρονιά!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!!ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΕΝΗ!!ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ!!ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΣΟΥ!!

ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΔΕΝ ΧΤΥΠΗΣΕ Η ΚΑΜΠΑΝΑ? :)(ΧΑΑΧΧΑ)

P. Kapodistrias είπε...

@ Αριάδνη,

Χαίρομαι που αισθάνθηκες ότι βρέθηκε εδώ. Ήταν πράγματι όμορφα. Και οι Απόντες κάπου εδώ ήταν!

Χρόνια μας καλά!

P. Kapodistrias είπε...

@ Πορφυράκο μου,

Να σε χαιρόμαστε και αυτή τη χρονιά! Και για πολλούς αιώνες!

P. Kapodistrias είπε...

@ Αναπητέ Συνομιλητή,

Αντεύχομαι τα βέλτιστα και αγιότερα σ' εσένα και όσους αγαπάς!

Δεν έχει σημασία πόσο χτυπά, αλλά για ΠΟΙΟΝ χτυπά η καμπάνα!!!...

υ.γ. Δίχως παρεξήγηση και παρότι είσαι ευγενής και ανενόχλητος, στο εξής δεν θα ξαναδημοσιεύσω σχόλιό σου, εάν δεν γνωρίζω (τουλάχιστον εγώ και υπό απόλυτη εχεμύθειαν) ποιος πραγματικά είσαι. Είναι αρχή μου αυτό.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΚΑΝΑ ΠΛΑΚΑ!!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ?

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπητέ Συνομιλητή,

Μπορείς να μού γράψεις στο μέιλ pakapodistrias@yahoo.gr

Ευχαριστώ τα μάλα!

P. Kapodistrias είπε...

@ Πορφύρη μας,

Ξέχασα παραπάνω να σού πω, ότι απόψε σήμανες τις καμπάνες μας υπέροχα!

Να είσαι γερός και δυνατός, ώστε ν' ανεβαίνεις στο καμπαναρίο μας πάντα για καλό!

Ενορία Αγίου Ελευθερίου Κέρκυρας είπε...

Πολύ γνώριμα το καμπαναριό η εκκλησία καιo περιβάλλον χώρος, εύχομαι οι καμπάνες του να χτυπούν όπως και απόψε πάντα χαρμόσυνα . Στον καμπανά φίλο μας Πορφύρη εύχομαι να ανεβαίνει πάντοτε στα ψηλά και απάτητα πνευματικά ύψη. Το 2009 να σβήσει όλα τα δυσάρεστα και το ανατέλλων να είναι ειρηνικό και άγιο π. Παναγιώτη.