e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

Η πανήγυρις του Αγίου Ελευθερίου στην Κέρκυρα





Με κατάνυξη και αισθήματα βαθύτατης ευσέβειας γιορτάστηκε σήμερα στην Κέρκυρα η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου στον κεντρικό Ναό των Αγίων Ελευθερίου και Άννης στην πόλη των Κορφών.
Χθες το απόγευμα στις 6 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή πολλών ιερέων και χριστιανών, παρά την καταρρακτώδη βροχή. Κήρυξε τον Θείο λόγο ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας Πρωτοπρεσβύτερος Θεμιστοκλής Μουρτζανός, αναφερόμενος στον ρόλο της μητέρας του Αγίου Ελευθερίου και στις σύγχρονες μητέρες.
Ανήμερα της εορτής προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στη ζωή του Αγίου και το μαρτύριο του. Κατά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε κι επαίνεσε την υπέροχη τετράφωνη Χορωδία του Ναού, που έψαλε με τόση γλυκύτητα υπό την Διεύθυνση του χοράρχη κ. Ιωάννη Καρύδη, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Ενορία με τα συσσίτια, προσφέροντας πάμπολλες μερίδες φαγητό καθημερινά στους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, ενώ μπροστάρης και η ψυχή αυτού του έργου είναι ο Εφημέριος του Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κοσκινάς, τον οποίο θερμά ευχαρίστησε.
Εννοείται, ότι για την επιτυχία και της φετινής πανηγύρεως φρόντισε τα πάντα η αγάπη του δραστήριου Εφημερίου και φίλου μας π. Δημητρίου Κοσκινά.
Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι από τη σημερινή πανήγυρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: