e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

"Αρχιερέων κλέος, ω Διονύσιε"











Απόψε, στις 5 το απόγευμα, έγινε η Κάθοδος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄και όλων των Επισήμων από το Αρχονταρίκι της Μονής Στροφάδων και Αγίου Διονυσίου προς το Καθολικό.

Εκεί, έγινε κατ' αρχήν η καθιερωμένη Δοξολογία, η συγκινητικότατη περιφορά του σεπτού Λειψάνου του Αγίου Διονυσίου τρις εντός του απαστράπτοντος Ναού Του, η εναπόθεση στη Θύρα Του και δέηση ενώπιόν Του.

Ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, κατά το ζακυνθινό μουσικό ιδίωμα, όπως συνηθίζεται. Χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής πολλών Αρχιερέων απ' όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ορθοδοξίας. Πιο συγκεκριμένα παρίσταντο οι: Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Μιλήτου κ. Απόστολος, Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Θηβαΐδος κ. Πορφύριος, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλοακαρνανίας κ. Κοσμάς, Δράμας κ. Παύλος, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος, Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Θερμών κ. Δημήτριος, Ελαίας κ. Θεοδώρητος, Νύσσης κ. Ελευθέριος, Μαραθώνος κ. Μελίτων, Κνωσού κ. Ευγένιος, Μεσαορίας κ. Γρηγόριος. Εκτός από τον Κλήρο της Ζακύνθου, συμμετείχαν πολλοί κληρικοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας, με πρώτον τη τάξει τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Αρχιμανδρίτη Κύριλλο Μισιακούλη. Για την πανήγυρι του Αγίου Διονυσίου ήλθε εξάλλου από την Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, αφού προσφώνησε ο οικείος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος Β.

Το παραπάνω φωτογραφικό υλικό αποδίδει -πιστεύουμε- την επισημότητα της βραδιάς!
Χρόνια ευλογημένα σε όλους όπου γης!

2 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Και του χρόνου!!!
Χρόνια πολλά και καλά!!!!!!!

Anastasios είπε...

Σε αυτήν και στις σχετικές προηγούμενες αναρτήσεις, μέσα από τις φωτογραφίες και τα λόγια σου, ξεχειλίζουν η χαρά όλων σας και η χάρις του Αγίου και της Εορτής.

Χρόνια Πολλά!

Πάντα χαρές και ευλογίες!