e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Στιγμές από την Κυριακή της Ορθοδοξίας






Όπως σε όλη την Ορθοδοξία, έτσι και στην Ενορία μας, εδώ στο Μπανάτο, εορτάσαμε σήμερα την Α΄ Κυριακή των Νηστειών, κατά την οποία θυμόμαστε τον θρίαμβο των Χριστιανών έναντι των Εικονομάχων, αλλά και γενικότερα έναντι των κάθε λογής εναντίων της διαχρονικά.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση των ιερών Εικόνων μέσα στον ναό της Φανερωμένης. Απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ο Εφημέριός μας αναφέρθηκε, όχι τόσο στο ιστορικό γεγονός της αναστήλωσης των Εικόνων, αλλά κυρίως στην αναγκαιότητα της επανανάκτησης της κατακερματισμένης Εικόνας του Θεού εντός του πεπτωκότος Ανθρώπου, ώστε να μπορεί ο σύγχρονος κόσμος να ελπίζει σε ανάκαμψη και σε σωτηρία τελικά!

1 σχόλιο:

Βυτιναιος είπε...

Καλή Σαρακοστή δέσποτα! Μέχρι πριν λίγα χρόνια συμμετείχα κι εγώ σε αυτή την τελετή. Χθες δυστυχώς εργαζόμουν.