Υπεύθυνος ιστοτόπου: π. Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), ο και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου. Ως εκ τούτου, το Νυχθημερόν, παράλληλα με την ποικίλη ύλη του, λειτουργεί και ως έκφραση προς το ευρύ κοινό τού εν λόγω Γραφείου. Οι κ.κ. δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία και υλικό, που αφορούν σε σημαντικά δρώμενα της τοπικής Εκκλησίας της Ζακύνθου, με απλή αναφορά προέλευσης των αναδημοσιευόμενων.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα, 20 Απριλίου 2009

Η αναστάσιμη Λειτουργία για την εορτή της Παναγίας


Κατά την συνήθεια των παλαιών Μπανατιωτών σήμερα εορτάζει ο ναός της Φανερωμένης, όπου τελέσθηκε η αναστάσιμη Λειτουργία προς τιμήν της Παναγίας.
Για την ιστορία, να σημειώσουμε, ότι οι προγενέστεροι λιτάνευαν σήμερα την Καθέδρα της Φανερωμένης στην Ενορία, αλλά, με το πέρασμα των χρόνων, τούτο εξέλιπε, λόγω μάλλον μη συμμετοχής ικανοποιητικού εκκλησιάσματος κι έτσι, από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, η εορτή περιορίζεται μόνο στη Λειτουργία και τίποτε περισσότερο. Παλαιοί ενορίτες, παρ' όλ' αυτά, προσήλθαν σήμερα στον ναό, αναθυμούμενοι τα πρώτα μεγαλεία και αλληλοευχόμενοι το "Χριστός Ανέστη"!

0 σχολιασμοί υπάρχουν εδώ: