e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Το λαμπριάτικο πανηγύρι 2009 της Βαγγελίστρας στα Μαριναίικα Μπανάτου











Στον συνοικισμό Μαριναίικα Μπανάτου αποκαταστάθηκε πριν τέσσερα χρόνια το παλιό εκκλησάκι της Βαγγελίστρας των Αβουραίων (πάλαι ποτέ της αρχοντικής Οικογένειας Μπάφη). Κάθε Πέμπτη του Πάσχα έκτοτε πραγματοποιείται αναστάσιμο πανηγύρι, εκ μεταφοράς από την 25η Μαρτίου. Φέτος συνέπεσε και η γιορτή του Αγίου Γεωργίου. Όμως η βροχή ήταν καταρρακτώδης κι έτσι δεν χαρήκαμε τ' ανοιξιάτικα και πολύχρωμα χαλιά της φύσης τριγύρω.
Η κτήτωρ Οικογένεια Αβούρη είχε πάντως μεριμνήσει για όλα. Πρώτα και κύρια μπήκε νέο τέμπλο με όμορφες αγιογραφίες του ντόπιου αγιογράφου Ιωάννου Γιατρά, δωρεά εξ ολοκλήρου Διονυσίου και Νίκης Αβούρη. Ύστερα η κ. Έλλη Αβούρη είχε ετοιμάσει πλούσια εδέσματα, ενώ διανεμήθηκε από μια μπουμπουνιέρα με πασχαλινό κουλούρι και αυγό σε όλους τους προσκυνητές. Πολλές δεκάδες κόσμου από τη γύρω περιοχή κατέφθασαν, υπέμειναν μάλιστα οι πλείστοι υπό διαρκή βροχή καθ' όλη την διάρκεια της θ. Λειτουργίας. Ο Εφημέριός μας, ομιλώντας στο εκκλησίασμα, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της Ανάστασης ως ακρογωνιαίου λίθου της πίστης μας (βλ. βίντεο).

11 σχόλια:

Διονύσιος Ποταμίτης είπε...

Χριστός Ἀνέστη!
Πάτερ, εὐχαριστοῦμε πολὺ γιὰ τὴν ἀνάρτηση τοῦ κυρήγματος, μᾶς μεταφέρατε στὴν ἀναστάσιμη πατρίδα!

Τὴν εὐχή!

Δέσποινα είπε...

Ωραίο πανηγύρι! Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!

π. Γεράσιμος (Grenoble) είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
Χρόνια Πολλά!

Τις καλύτερες ευχές μου στους σημερινούς εορταστές. καθώς και στους φίλους και γνωστούς που διακρίνονται στις φωτογραφίες.

π. Γ.

π. Γεράσιμος (Grenoble) είπε...

Χρόνια πολλά και σε σένα!!!!!!!! και του χρόνου

Ανώνυμος είπε...

Χριστός ανέστη!!! Μοναδικές λειτουργικές εμπειρίες... Να ζείτε επί πολλά πολλά έτη, για να μυσταγωγείτε Χριστό σταυρωθέντα και ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ στις καρδιές μας. Χρόνια πολλά! π.Δανιήλ Μπιάζης

+Μητρ. Νιγηρίας Αλέξανδρος είπε...

Αδελφέ π. Παναγιώτη,να συγχαρώ θέλω γιά το "Νυχθημερόν", την ιστοσελίδα της Εκκλησιαστικής σου Κοινότητας.

Ευχάριστο διάλειμμα η περιδιάβαση στις σελίδες της, καθώς και στις σελίδες του ΙΣΚΙΟΥ. "Εγενόμην και πάλιν, εν τη νήσω τη καλουμένη Ζακύνθω"!! Ταξείδι πνευματικής αναψυχής στο Ζάντε, σε χώρους τόσο γνώριμους, τόσο όμορφους και συναπάντημα, έστω και χωρίς την χαρά και την αμεσότητα της "πρόσωπον πρός πρόσωπον" επικοινωνίας, μέ ανθρώπους αγαπητούς, "συγκοινωνούς εν τη θλίψει και βασιλεία και υπομονή εν Ιησού Χριστώ".

Με αναστάσιμους χαιρετισμούς
+Μητρ. Νιγηρίας Αλέξανδρος

P. Kapodistrias είπε...

@ Σεβασμιότατε Νιγηρίας,

Οποία χάρη και χαρά η παρουσία σας στον ιστοχώρο της Ενορίας μας!
Τα λόγια Σας μάς συγκινούν και τα θεωρούμε ιδιαίτατη ευλογία και δη αναστάσιμη!

Να μάς έρχεσθε, να μάς ευλογείτε και να μάς αγιάζετε!

Εκ μέρους των εδώ διαδικυωμένων Ενοριτών
π.Π.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αγαπητέ π. Δανιήλ,

Είσαι καλός, γι' αυτό όλα τα βλέπεις καλά! Όμως χαιρόμαστε όλοι μας εδώ, ότι μπορούμε να μοιρασθούμε πλέον τέτοιες κορυφαίες λειτουργικές στιγμές!

Χαίρε πάντοτε, ότι ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Γεράσιμε Γκρενομπλίτη,

Ευχαριστούμε για τον καλό σου λόγο. Εκ μέρους όλων αντεύχομαι να έχεις πάντα υγεία και κάθε ουράνιο δώρο! Πάντα σου Αναστάσεις!

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινά μου,

Υγεία! Ναι, υγεία! Ψυχής και σώματος, υπό το βλε΄μμα του Αναστημένου!

P. Kapodistrias είπε...

@ Διονύσιε Ποταμίτη,

Αληθώς Ανέστη! Είναι γεγονός! Το κατεξοχήν Γεγονός της ζωής μας. Το Γεγονός που προβιβάζει την ψευτοζωή - φυτοζωή μας σε Ζωή Ένθεη, κατά Χριστόν!

Ευχές αναστάσιμες σε όλους Σας! Να ζείτε κάθε μέρα την ημέρα της Λαμπρής!!!