e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην Grenoble της Γαλλίας

 Πανηγυρική λειτουργική Σύναξη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον Ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Γεωργίου της γαλλικής πόλης Grenoble, όπου -ως γνωστόν- εφημερεύει ο Ζακύνθιος Πρωτοπρεσβύτερος Γεράσιμος Σκαρτσής. Της αναστάσιμης αυτής εορτής προεξήρχε ο οικείος Μητροπολίτης Σεβ. Γαλλίας κ. Εμμανουήλ (Αδαμάκης) - Υπέρτιμος και Έξαρχος Ευρώπης, πλαισιωμένος από διάφορους Κληρικούς της Μητρόπολής του. Πιο συγκεκριμένα, πλην του Εφημερίου π. Γερασίμου, έλαβαν μέρος ο Αρχιμανδρίτης Ηλίας Delaune (Γάλλος Ηγούμενος της Μονής Notre Dame της περιοχής La Faurie, στις Γαλλικές Άλπεις), ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Κρασάκης (Ιεροδιδάσκαλος στο Saint-Étienne), ο Οικονόμος Γεώργιος Βασιλάκης (Θεολόγος και φοιτητής Κοινωνιολογίας στη Lyon, Εφημέριος του Pont-de-Chéruy) και ο π. Ιωάννης (Εφημέριος της Ρουμανικής Ενορίας της Grenoble).Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και λοιπών δογμάτων, ο Αντιδήμαρχος της Grenoble, ο Πρόξενος της Ελλάδας στην πόλη αυτή δρ. Μιχαήλ Χαντζημανόλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Βασίλειος Ζάμπαλας και τα προεδρεία λοιπών πολιτιστικών συλλόγων της Grenoble.
Ακολούθησε στην Αίθουσα Τελετών της Ενορίας ελληνικό γλέντι, χορός, τραγούδια με πολύ κέφι και πλήθος κόσμου, που κατέφθασαν για να συνεορτάσουν από τις γειτονικές ενορίες του Saint-Étienne, Lyon και Pont-de-Chéruy.

12 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

Και του χρόνου με υγεία!

Ο Άγιος Γεώργιος να μας προστατεύει!

P. Kapodistrias είπε...

@ Δέσποινα,

Όλοι να είμαστε καλά ψυχή τε και σώματι, ώστε να δοξολογούμε τον Αναστάντα!

Αμμιώτης είπε...

Να ζήσει ο Παπά Μάκης με τα ωραία του. Όπου πάει εφτός ο άθρωπος κάνει θαύματα. Χρόνια του πολλά.

P. Kapodistrias είπε...

@ Αμμιώτη,

Πώς την είδες; Έτσι μπαίνουμε αδιάκριτα, αφήνουμε ένα μήνυμα για τον φίλο σου (πιστεύω) π. Γεράσιμο, τον επίσης Αμμιώτη, και σηκωνόμαστε και φεύγουμε;

Εδώ έχουμε την εξής αρχή: Δηλώνετε σ' εμένα ποιοί πραγματικά είσθε και μετά μπορείτε να σχολιάζετε με ψευδώνυμο. Που σημαίνει, ότι άλλο μήνυμα, δίχως να ξέρω ποιος πραγματικά είσαι, δεν θα περάσει τον "μετριασμό σχολίων".


Αν και υποψιάζομαι βάσιμα ποιος είσαι...

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστούμε αμφοτέρους! Τον παπα-Γεράσιμο πρώτα, ο οποίος επιτελεί σημαντικότατο έργο Ορθοδοξίας στη λαϊκη Γαλλία, αλλά και τον πολυαγαπητό μας π. Παναγιώτη, οποίος μας κανει κοινωνούς της εξωελλαδικής παγκόσμιας Ορθοδοξίας, εφαρμόζοντας το "εις πάντα τα έθνη". Αλήθεια, τι έχουμε ως Ορθόδοξοι να φοβηθούμε;;;
Με πολύ Αναστάσιμη αγάπη.
π.Δανιήλ Μπιάζης

π. Χαράλαμπος Κυπριώτης είπε...

Φωνή γκράντε, ιδιαίτερα όταν το μοραΐτικο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ κατέληξε σε ζακυνθινό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και από χρόνους!!!!

Porfyrogennitos είπε...

Χρόνια πολλά π. Γεράσιμε! Ο Άϊ Γιώργης να μας βοηθάει!

π. Αντώνιος Καλόφωνος είπε...

Γέροντα Γεράσιμε,

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Είδα την πανήγυρί Σας και σε όλους σας εκφράζω τον θαυμασμό και την αγάπη μου!

Κάποτε ίσως βρεθώ και εγώ κοντά σας να συλλειτουργήσουμε. Τι ωραία που τα κάνετε όλα!

Χρόνια πολλά και του χρόνου!

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Αντώνιε,

Ναι, είναι όμορφα εκεί! Σού το λέω εκ πείρας! Αξίζει να πας κι εσύ!

P. Kapodistrias είπε...

@ Πορφύρη μου,

Μακάρι, να είμαστε καλά!

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Χαράλαμπες Κυπριώτη,

Ναι, τώρα που το επεσήμανες, το πρόσεξα κι εγώ!!!!

Εεε, δεν θα άντεχε να μην κάμει στη σμίξη!!!!

Χα, χα!!!

P. Kapodistrias είπε...

@ π. Δανιήλ Μπιάζη,

Θέτεις ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο πρέπει να μάς απασχολήσει τα μάλα: Τη θρησκευτική ξενοφοβία, σε συνδυασμό με τον ελλαδικό μας φονταμενταλισμό.

Τι καλά ν' αποκτούσαμε "πνεύμα σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης"...