e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

"Χαίρε, ότι τον πολύρρυτον αναβλύζεις ποταμόν"


Η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών ψάλθηκε απόψε στην Παναγούλα Μπανάτου με την παρουσία ευάριθμων ενοριτών μας. Για μιαν ακόμη φορά χαιρετήσαμε τη Μητέρα του Θεού και όλων μας, εκζητώντας την διαρκή πρεσβεία και τη στοργική ενίσχυσή Της στην πορεία μας προς το Πάσχα.
Ο συνεργάτης μας Πορφύρης φρόντισε ώστε το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό από τους Χαιρετισμούς μας να είναι αυτή τη στιγμή στις οθόνες Σας.



Κατά την αποψινή Ακολουθία δεν λησμονήσαμε δύο επετείους:  Σαν σήμερα, λοιπόν:
α) Το 2008 είχαμε κοντά μας, εδώ στην Ενορία μας,  μια καλλίφωνη Κερκυραϊκή Χορωδία και αγαπητούς συν-αδελφούς. Ξαναδείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ.
β) Το 2009 τελέσαμε τους Δ΄ Χαιρετισμούς στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Λευκάδα. Ξαναδείτε το φωτορεπορτάζ του ταξιδίου εκείνου εδώ.

2 σχόλια:

animus είπε...

Δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς τέτοιες ιερές στιγμές που ακόμα είναι πολύ νωπές στην μνήμη μας. Ήταν σημαντική και για άλλους λόγους που ζήσαμε εκεί και εγώ προσωπικά.
Ας είμαστε όλοι κάτω από την σκέπη της Παναγίας μας.

P. Kapodistrias είπε...

Αγαπητότατε,

Με πολλή συγκίνηση και νοσταλγία αναθυμόμαστε και όλοι εμείς εκείνες τις όμορφες στιγμές των Δ΄ Χαιρετισμών του 2008 που εβιώσαμε μαζί!

Τότε πειθόμαστε για το "ιδού δη, τι καλόν ή τι τερπνόν αλλ' ή το κατοικείν αδελφούς επί το αυτό"!!!

Χαίρε πάντοτε μαζί με τους καλούς συνεργάτες σου!