e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Θεοφάνια 2014 στο Ponte dei Greci της Βενετίας [φωτογραφίες + video]






















Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014, στη Βενετία, από την Γέφυρα των Ελλήνων, έγινε με κάθε λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο Αγιασμός των Υδάτων, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου απʼ όλη την περιοχή. Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στον Μητροπολιτικό και ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στην οποία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κ. Γεννάδιος.

Από πέρυσι, ιδιαίτερο στοιχείο της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού που ρίπτεται στη laguna της Γαληνοτάτης είναι ότι η ανάδυσή του γίνεται με το ιστορικό και μοναδικό μέσο μετακίνησης στη Βενετία, τη γόνδολα. Φέτος, τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε ο Στέφανος, μαθητής Γυμνασίου, του οποίου ο πατέρας είναι Ιταλός και η μητέρα από την Αθήνα. Μεταξύ των εκατοντάδων πιστών, παρόντες στη Θεία Λειτουργία και τον Αγιασμό ήταν ο Διευθυντής του Ελληνικού Ινστιτούτου Βενετίας Καθηγητής κ. Γεώργιος Πλουμίδης, καθώς και το Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής Κοινότητας των Ορθοδόξων Ελλήνων Βενετίας με επικεφαλής τους Αντιπροέδρους ιατρό Ευστάθιο Τσουροπλή και φυσικό Δημήτριο Ζαφειρόπουλο.

Στο τέλος του Αγιασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεννάδιος, από την γέφυρα των Ελλήνων, απηύθυνε τις ευχές του σε όλο το εκκλησίασμα, μετέφερε δε και την σεπτή ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου.






Celebrazione del Grande Ajiasmòs nella Cattedrale Ortodossa di san Giorgio dei Greci a Venezia, presieduta da Sua Eminenza Rev.ma il Metropolita Gennadios, Arcivescovo Ortodosso d'Italia e Malta.

Πηγές: Amen.gr και Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: