e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος στην Ευχαριστιακή Σύναξη για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Μπανάτο Ζακύνθου

 Σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγούλας Μπανάτου  
52 φωτογραφίες: Ιωάννης-Πορφύριος Καποδίστριας






































































































Εξαιρετικά επίσημη ήταν σήμερα η Ευχαριστιακή Σύναξη στον πανηγυρίζοντα Ναό της Παναγούλας Μπανάτου. Ανθοστόλιστος και μεγαλοπρεπώς χρυσοξυλόγλυπτος δέχτηκε το πολυπληθές εκκλησίασμα που τιμά την Κοίμηση και την εις ουρανούς Μετάσταση της Θεομήτορος. Στο κέντρο δέσποζε ο "ουρανός" (ζακυνθινά: μπαλδακίνο) με την Καθέδρα της Κυράς της Παναγούλας και δίπλα ο Επιτάφιός Της, με την αμφιπρόσωπη ξύλινη απόδοση της κεκοιμημένης μορφής Της. 

Προεστός της Συνάξεως ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ενώ έψαλε, εκτός από τον Πρωτοψάλτη Μπανάτου κ. Δημήτρη Κάνδηλα και τους Χορωδούς του, ο Ζακύνθιος Πρωτοψάλτης Αθηνών κ. Παναγιώτης Κάνδηλας

Ο Σεβ. Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, ομιλώντας εν τη πληθούση Εκκλησία ανέλυσε το υμνογραφικό "Νενίκηνται της φύσεως οι όροι", επισημαίνοντας ότι στο πρόσωπο της Παρθένου Μαρίας συναντώνται η θέληση του Θεού να σώσει τον άνθρωπο και ο πόθος της ανθρώπινης ψυχής να συνταυτισθεί -το κατά δύναμιν και χάριν- με τον ίδιο τον Θεό της Αγάπης και του Ελέους. 


Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας ευχαρίστησε τον Σεβ. Δωδώνης για την τιμή της παρουσίας του στην Ενορία του Μπανάτου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η τόσο γλυκειά Παναγούλα πάτερ Παναγιώτη να σε φυλάει και να σου χαρίσει πολλά πολλά πανηγύρια της! Να μας φυλάει όλους αυτές τις δύσκολες εποχές... Χρόνια πολλά πάτερ!

π. Νικόλαος Μωραϊτης είπε...

Πραγματικά όμορφες φωτογραφίες από ένα όμορφο παραδοσιακό ζακυνθινό πανηγύρι. Μου αρέσει η οργάνωση και η ζωντάνια που επιδεικνύει η ενορία του Μπανάτου χάριν εις τον εκλεκτόν αδελφόν και ακούραστον εργάτην π. Παναγιώτην Καποδίστριαν.Επίσης χαίρομαι ιδιαιτέρως να βλέπω ακμαιότατον και λειτουργούντα τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Δωδώνης κ. Χρυσόστομον. Θερμά συγχαρητήρια και χρόνια πολλά. π. Νικόλαος Μωραϊτης