e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) για την έφοδο ενόπλων στα γραφεία γαλλικού περιοδικού

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), η οποία λειτουργεί επί 21 συναπτά χρόνια και περιλαμβάνει στις τάξεις της επίσημες Κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες και Ορθόδοξους βουλευτές από 25 Κοινοβούλια του κόσμου, εξ αφορμής της χθεσινής εφόδου ενόπλων στα γραφεία γαλλικού περιοδικού:

• Εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη συντριβή της.

• Επισημαίνει, ότι παρόμοια περιστατικά, τα οποία δυστυχώς αυξάνονται και εντείνονται τον τελευταίο καιρό και υπό διαφορετικές εκάστοτε μορφές (απαγωγές, δολοφονίες, αποκεφαλισμοί κ.λ.π.), πλήττουν τον πυρήνα του πανανθρώπινου πολιτισμού και τραυματίζουν βάναυσα τις ηθικές αξίες επί των οποίων στηρίζεται η Χριστιανική θρησκεία και η Ορθόδοξη πίστη.

• Εκφράζει τη συμπάθειά της στις οικογένειες των αθώων θυμάτων, καθώς και στο ίδιο το Γαλλικό κράτος.

• Κάνει έκκληση προς κάθε κατεύθυνση να αποφεύγονται τέτοιες ενέργειες.

• Ελπίζει ότι θα συλληφθούν οι ένοχοι και θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: