e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Παλλαϊκή υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχου στις Σέρρες

Απόγευμα Παρασκευής της Διακαινησίμου, 17 Απριλίου 2015 
Φωτογραφίες: π. Θωμάς Ανδρέου








Την ευχή να υπάρξει σύντομα και ταχέως υπέρβαση των δυσκολιών και να επιλυθούν τα πιεστικά προβλήματα που ταλανίζουν την πολύπαθη Ελλάδα εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από τις Σέρρες, όπου πραγματοποιεί επίσημη προσκυνηματική επίσκεψη. Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας, μιλώντας στους πολυάριθμους πιστούς που κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία των Σερρών, τους κάλεσε να έχουν πίστη στις δυνάμεις της Εκκλησίας, του ελληνικού λαού και της πολιτικής του ηγεσίας.

«Η πατρίδα σήμερα απαιτεί να θυσιάσουμε τα πάθη μας τα οποία βλάπτουν και ατιμάζουν εμάς και αυτήν. Απαιτεί ευθύτητα, εντιμότητα και Δικαιοσύνη. Απαιτεί να έχουμε πάντοτε κατά νου ότι και το ελάχιστο των συμφερόντων της πατρίδας εξαγοράσθηκε με μεγάλες θυσίες. Προπάντων, η πατρίδα απαιτεί σταθερή και ακράδαντη εμμονή στην Αγία Ορθόδοξη πίστη των πατέρων μας, η οποία έσωσε στο παρελθόν το γένος μας και θα το σώσει και σήμερα. Χωρίς την πίστη στον Θεό, δεν υπάρχει σωτηρία», υπογράμμισε με ιδιαίτερο νόημα στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον οποίο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων για τη στήριξη των πασχόντων κατοίκων της χώρας, καλώντας την Ελλαδική Εκκλησία να εκπληρώνει ανεμπόδιστα την αποστολή της, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες έχουν αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκονται κοντά στον πάσχοντα άνθρωπο. Η Εκκλησία υπήρξε πάντα η κιβωτός του γένους».

ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: