e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Δωρήματα από Ενορία των Σπετσών προς τους Ενορίτες του Μπανάτου






Πριν ένα χρόνο (στις 12 Ιουνίου 2014) είχαμε δεχθεί στην Ενορία μας προσκυνηματική επίσκεψη από όμιλο Σπετσιωτών περιηγητών, με επικεφαλής τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Νανακούδη. Δείτε όλα τα σχετικά ΕΔΩ

Πριν λίγες ημέρες, ο Εφημέριος Μπανάτου π. Παναγιώτης Καποδίστριας, επισκέφτηκε τις Σπέτσες, όπου ο π. Γρηγόριος πασχίζει να γεωργήσει πνευματικά την Ενορία του, με ιερά κέντρα τον Ναό (παλαιό Μοναστήρι) του Αγίου Νικολάου και τον νεόδμητο Ναό των Αγίων Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων Νικολάου, Ιωάννου και Σταματίου. Ξαναδείτε σχετικές αναρτήσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ!

Ως φιλάδελφη αντίδοση της περυσινής επίσκεψής τους στο Μπανάτο, λοιπόν, ο π. Γρηγόριος απέστειλε τώρα -διά του π. Παναγιώτη- προς τους Ενορίτες μας εικονίδια, ιερές ακολουθίες και ημερολόγια, ώστε να συνεχισθεί και να εδραιωθεί η καλή σχέση που έχει ριζώσει εσχάτως μεταξύ των δύο τόπων. 

Σήμερα το πρωί, στο τέλος της θ. Λειτουργίας, ο π. Παναγιώτης διένειμε προς τους εκκλησιασθέντες τα εικονίδια, κάνοντας μάλιστα εκτενή αναφορά στο ταξίδι του στις Σπέτσες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: