e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Ιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους στο Μπανάτο της Ζακύνθου


Πρωί Ψυχοσαββάτου, 10ης Φεβρουαρίου 2018, στον Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, όπου υπάρχει από αιώνος περίπυστη Εικόνα σε ωραία ξυλόγλυπτη Καθέδρα και απότμημα Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
     Παρά τον βροχερό και εξόχως απειλητικό καιρό, ευάριθμοι Ενορίτες κατάφεραν να φθάσουν έως τον Ναό και να συμμετάσχουν στην Ευχαριστιακή Σύναξη. 
     Τον οικείο Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια πλαισίωσαν: ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Λαγοπόδης (Εφημέριος Κούκεση), ο Πρεσβύτερος Αντώνιος Καλόφωνος (Εφημέριος Μουζακίου) και ο Ιερομόναχος Ισίδωρος Αρβανιτάκης (Εφημέριος Λαγκαδακίων και Λαγοπόδου). Έγινε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, το δε κήρυγμα του θείου λόγου διακόνησε εμπνευσμένα ο εκπαιδευτικός κ. Σταμάτιος Ζούλας, Μάστερ Θεολογίας. Έψαλε Χορός υπό την διεύθυνση του Ιεροψάλτου κ. Ιωάννου Κλάδη, υπευθύνου και διδάσκοντος του Σχολείου Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. 
     Στο τέλος έγινε το εξαγγελθέν 20ετές Μνημόσυνο του Μπανατιώτη Αρχιμανδρίτη Διονυσίου Κοντονή (1922-1998), διατελέσαντος επί δεκαετίες Εφημερίου Στομίου Λαρίσης. Μαζί μνημονεύτηκαν -λόγω Ψυχοσαββάτου- άπαντες οι Ενορίτες απ' αρχής μέχρι και σήμερον. 
     Μετά το πέρας των λειτουργικών δρωμένων προσφέρθηκαν εόρτια κεράσματα σε εστιατόριο εντός της Ενορίας.
[Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: