e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Αναχώρηση Οικουμενικού Πατριάρχου από Βενετία και άφιξη στη Γενεύη


Περί το μεσημέρι σήμερα, Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναχώρησε από τη Βενετία. Τα αισθήματα νοσταλγικά ήδη. Στη σελίδα της Ι. Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης στο facebook, δημοσιεύεται μια όμορφη φωτογραφία από τον αποχαιρετισμό και το εξής ενδεικτικό κείμενο: "Buon viaggio Padre Santo! Vi ringraziamo per l'immensa gioia che ci ha donato in questi giorni! Καλό ταξίδι Παναγιώτατε Πάτερ! Σας ευχαριστούμε για την μεγάλη χαρά που μας χαρίσατε αυτές τις ημέρες!"

*     *     *

Μετά από σύντομο αεροπορικό ταξίδι έφθασε στη Γενεύη. Στο εκεί αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Olav Fykse Tveit, ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος, ο Μέγας Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Γεώργιος Τσέτσης, πρέσβεις, λοιποί επίσημοι, στελέχη της Μητροπόλεως Ελβετίας και του Ορθοδόξου Κέντρου του Σαμπεζύ. 
     Στη Γενεύη, στις 21 Νοεμβρίου τρ. έτους, πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία επί του θέματος «Inter – Generational Climate Justice and Support to Children On the Move as a Spiritual Responsibility: A Message From the Orthodox Church», στην έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, προς τούτο επισήμως προσκληθείς από τον διεκκλησιαστικό αυτόν Οργανισμό.

























Δεν υπάρχουν σχόλια: