e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2019

Πρωτοχρονιάτικη Λειτουργία 2019 στον Ναό της Παναγούλας εν Βανάτω Ζακύνθου


Πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2019, η Ενορία του Μπανάτου εν Ζακύνθω πραγματοποίησε Ευχαριστιακή Σύναξη στον Ναό της Παναγούλας, τιμώντας δεόντως την δεσποτική εορτή της Περιτομής του Κυρίου και τη μνήμη του Αγίου Βασιλείου, του οποίου μάλιστα μεγάλο Εικόνισμα είχε τεθεί για προσκύνημα στο κέντρο του Ναού. 
     Έγινε η καθορισμένη θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, των δε Αχράντων Μυστηρίων μετέλαβαν αρκετοί εκ των εκκλησιασθέντων. Έψαλαν οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης, Ιωάννης Καραβάνης και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
     Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας έγινε η προβλεπομένη Δοξολογία επί τη εισόδω στο 2019, παρόντος του Προέδρου Μπανάτου κ. Τιμοθέου Ελ. Στραβοπόδη.
     Ακολούθως ευλογήθηκε και κόπηκε από τον Εφημέριο π. Παναγιώτη Καποδίστρια η πατροπαράδοτη Κουλούρα των ημερών, το δε "ηύρεμα" έπεσε στην κ. Ελπίδα Παπαντώνη, η οποία έλαβε -ως εκ τούτου- μια τσάντα με εόρτια δώρα. Εκτάκτως εφέτος προσφέρθηκε και Βασιλόπιτα, δεδομένου ότι οι πλείστοι των σήμερα εκκλησιασθέντων προέρχονται από άλλες πατρίδες. 
     Κατά την συνήθεια των τελευταίων ετών, οι Κουλούρες κόβονται προς τιμήν των υπηρετούντων στην Ενορία των Εκκλησιαστικών Συμβούλων, Ιεροψαλτών, Ιεροπαίδων και Νεωκόρου. Όλοι αντάλλαξαν εόρτιες ευχές για Καλή και καρποφόρα Χρονιά!  
     Σημειωτέον ότι σήμερα μνημονεύτηκε, τόσο στον Ναό όσο και στο Κοιμητήριο, ο μακαριστός και πολυαγαπημένος Ιερέας Ιωάννης Ζαρκάδης, επί τη συμπληρώσει οκτώ ημερών από την προς Κύριον εκδημία του.












































































Δεν υπάρχουν σχόλια: