e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Δευτέρα της Λαμπρής 2019 στον Ναό της Φανερωμένης εν Βανάτω Ζακύνθου




Δευτέρα της Διακαινησίμου, 29η Απριλίου 2019, μνήμη και του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (εκ μεταφοράς), στον ανοιξιάτικο Ναό της Φανερωμένης Μπανάτου, για την αναστάσιμη θεία Λειτουργία και τα πλείστα όσα "Χριστός Ανέστη"!!!
     Ο λειτουργός Εφημέριος π. Παναγιώτης Καποδίστριας κάλεσε τους εκκλησιαζόμενους να μεταλάβουν Σώματος και Αίματος Χριστού, μάλιστα δε -κατά τα ισχύοντα εκκλησιαστικώς- δίχως νηστεία, εξαιτίας της Χάριτος, η οποία επιθυμεί τον άνθρωπο, όχι μακρόθεν, αλλά συμμέτοχο στη Χαρά του Άδειου Τάφου! 
     Το ψαλτήρι τίμησαν κατ' αυτή την ημέρα οι Ιεροψάλτες κ.κ. Χρυσοβαλάντης Δρογγίτης και Σπυρίδων Σαρατσένος. 
     Κατά την απόλυση ο Εφημέριος διένειμε στους εκκλησιασθέντες κόκκινα αυγά, αφού πρώτα ευλογήθηκαν!
[Φωτογραφίες: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας]

















































































Δεν υπάρχουν σχόλια: